Skip to the content

Et grønt byggeri giver sorte tal på bundlinjen

Hos NetHire forpligter vi os ikke bare til at hjælpe virksomheder med at blive mere effektive – vi hjælper dem også med at gøre det på så grøn en måde som muligt. Vi tror på, at god økonomisk sans og en grøn profil er to sider af samme mønt. For jo mere effektive vi er og jo mindre spild vi har, jo grønnere bliver vores arbejdsprocesser.

 Når du minimerer spild, arbejder mere effektivt og undgår unødvendige indkøb, sparer du ikke bare penge til virksomheden – du reducerer også udledningen af CO2 og mindsker overproduktionen af materialer og værktøj.

Hos NetHire arbejder vi aktivt for at styrke både vores egen og vores kunders grønne profil. Det gør vi blandt andet ved at sætte fokus på følgende områder:

Cirkulær økonomi – bedre udnyttelse af værktøjer og maskiner

Hos NetHire arbejder vi på at forlænge levetiden og højne den effektive brug af det enkelte værktøj. Derfor har vi i fællesskab med rådgivningsvirksomheden COWI udarbejdet en analyse af, hvordan man får det maksimale ud af det enkelte værktøj.

Vi er blandt andet begyndt at differentiere på brugere af værktøjet. For hvor en håndværker har høje krav til effektiviteten af et stykke professionelt værktøj, kan den private bruger ofte acceptere en lidt langsommere maskine til gengæld for en lavere pris. Derfor arbejder vi på en model, hvor vi kan sælge ældre kvalitetsværktøjer til private som et økonomisk acceptabelt alternativ til de billigere ”køb og smid væk”-modeller.

Vi estimerer, at et gennemsnitligt stykke værktøj kan udnyttes op imod 2-3 gange mere, end det bliver i dag – og efter endt brug kan man med en intelligent genbrugsindsats bruge materialerne til at lave nye værktøjer eller andre forbrugsvarer.

En effektiv hverdag giver mindre spild

NetHires mål er at skabe en mere produktiv hverdag for håndværkeren. Det gør vi, ved at sørge for, at han bliver på arbejdspladsen. Det kan han til dels gøre, fordi vi sørger for transport af værktøj ud til byggepladsen, men også fordi vi sørger for, at virksomheden køber færre værktøjer og maskiner, fordi de har bedre styr på deres eksisterende grej.

Vores mål er at reducere NetHire-kunders værktøjsindkøb med 50% og virksomhedernes transportomkostninger (og dermed antal kørte kilometer) med 30%. Et resultat, der går direkte både på bundlinjen og i det grønne klimaregnskab.

Det vil vi blandt andet opnå ved at give virksomhederne et detaljeret indblik i egne lagerbeholdninger og forbrugsmønstre med automatiserede anbefalinger til optimering af lagerbeholdninger. Det betyder, at den indkøbsansvarlige kan skifte mavefornemmelsen ud med fakta og få endnu bedre styr på lageret.

Vi bakker op om FN’s verdensmål

Kan man overhovedet gøre noget, for at hjælpe med at nå FN’s verdensmål, når man er en lille IT-virksomhed? Ja, hvis man ikke prøver, så gør man i hvert fald ikke en forskel. Derfor har vi besluttet at gøre vores del og aktivt arbejde for at gøre en forskel.

Det drejer sig om 5 punkter ud af de 17 FN verdensmål:

  • Bæredygtig energi
  • Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • Industri, Innovation og Infrastruktur
  • Ansvarligt forbrug og produktion
  • Klimaindsats

Du kan læse mere om, hvordan NetHire vil hjælpe med at opnå FN’s Verdensmål her.

Socialt ansvarlig virksomhedsdrift

I Danmark har vi et højt uddannelsesniveau og er et af verdens mest lige lande. Det er en nogle af grundpillerne i det samfund, vi uden tøven kalder et af verdens bedste – men hvis vi skal opretholde det høje niveau, skal vi løfte på alle plan og sørge for, at alle bidrager med det de kan. Derfor bakker vi op om en social ansvarlig tilgang til arbejdsmarkedet.

Det er blandt andet derfor vi arbejder sammen med virksomheder som Mover, der gør en aktiv indsats for blandt andet at ansætte indvandrere og flygtninge som chauffører.

Det giver også god mening for virksomhederne – for der er ingen grund til, at en dyr (og dygtig) faglært håndværker skal have næsten det dobbelte i løn, for at sætte sig i firmabilen og hente udlejningsværktøjer, når en chauffør, der er tættere på, kan gøre det billigere og grønnere.